Landelijke statiegeldactie voor PXE

In de afgelopen twee jaar heb ik bij verschillende supermarkten in Venlo bijna 2000,- opgehaald voor het PXE onderzoek. Omdat dat zo’n succes was heb ik besloten om het groter aan te pakken. Op de afgelopen patiëntendag heb ik een lijst rond laten gaan waarop mensen hun naam konden invullen als zij ook graag mee zouden willen doen aan statiegeldacties. Bijna 40 mensen hebben zich aangemeld en dat is hopelijk het startschot voor een langdurige landelijke actie ten behoeve van het PXE onderzoek.
Inmiddels zijn de meeste deelnemers gebeld om te vragen waar zij wonen en welke supermarkten zich in hun woonplaats bevinden. Filiaalhouders van deze winkels leg ik de vraag voor of de betreffende patiënt, of een familielid van een patiënt, mee zou mogen doen. De meeste filiaalhouders die ik tot nu toe aan de telefoon heb gehad reageren heel positief. Zonder uitzondering vinden zij het belangrijk dat het gaat om plaatsgenoten, zodat de actie lokaal blijft.
Truus Cohen, bekend van de kassapotjesacties in Haarlem, assisteert mij om supermarkten te benaderen. Zij gaat aanvragen indienen bij ketens als Dekamarkt, Spar en Dirk v.d. Broek. Deze supermarkten regelen goede doelenacties centraal. Het zou fantastisch zijn als PXE als goed doel uitgekozen om mee te mogen doen bij bv. alle Dekamarkt filialen in Nederland. Veel succes hiermee Truus!
De eerste statiegeldactie is begin januari van start gegaan in AH Oudedijk Rotterdam. Daar mag de flyer van Heleen van Loenen 5 weken hangen. Een leuke, toevallige bijkomstigheid dat onze voorzitster de aftrap geeft voor de statiegeldacties! Hopelijk gaan er nog vele acties volgen met mooie opbrengsten. En, niet onbelangrijk, PXE wordt weer een stukje bekender in Nederland!

Celine v.d. Peet

Ook deelnemen aan een actie in de plaatselijke supermarkt als patiënt of als familielid van een patiënt? Stuur een mail naar celinevanderpeet@gmail.com

3 reacties. Reactie plaatsen

  • Gerben Postema
    12 april 2021 10:30

    In ons dorp Heeg is in samenwerking met de plaatselijke supermarkt COOP ook een inzamelingsactie gestart.Mijn vrouw Janke, PXE patiente en deelnemer aan het onderzoek voor medicatie, is deze actie hier gestart. Helaas is zij overleden aan n agressieve kanker op 27/1/21. De actie gaat echter hier door en in plaatselijke dorpskrant wordt een artikel over PXE geplaats door mij.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu