PXE-Verhaal: Hulpmiddelen voor PXE

Wij bedanken Gert van Kuijk enorm voor het delen van zijn PXE-verhaal!

“Bestemd voor slechtzienden!

Ik ben Gert van Kuijk, 65 jaar en heb sinds een jaar of 10 de zeldzame bindweefselziekte PXE. Voor zover mij bekend zijn er minder dan 350 mensen die deze ziekte hebben en daardoor blind of vrijwel blind zijn geworden. Zelf heb ik sinds enkele jaren nog maar een zicht van plm 5%. Dat betekent dat ik niet kan lezen, fietsen, autorijden, TV met ondertiteling kan kijken etc. Het maakt het leven niet eenvoudiger en zorgt voor veel problemen in het dagelijks gebeuren.

Er is echter een hulpmiddel dat helaas te weinig bekend is en dat is de Orion Webbox.

Ik gebruik dit apparaat sinds een jaar of 8 en het heeft mijn leven zonder meer verrijkt. Via deze internetgerelateerde box kan ik o.a. via Passend lezen tienduizenden boeken laten voorlezen, ontvang ik dagelijks de voorgelezen Telegraaf en ik heb abonnementen op diverse bladen (o.a. Oor, Elsevier, Maarten etc).

Er zijn nog veel meer mogelijkheden en het gebruik is zo makkelijk daar hoef je niets voor te zien.
Ik verkoop deze boxen niet en heb ook geen enkel voordeel bij het promoten hiervan maar ik vind het jammer dat te weinig mensen van het bestaan weten.

Als je meer wilt weten kun je me altijd bellen 0657209720 of mailen: gertvankuijk@hotmail.com dan vertel ik je er alles over. In mijn geval werd het door de ziektekostenverzekering vergoed.
Gert van Kuijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu